Kolla in Oddsen för EM 2024!

Sommarens stora fotbollsfest kommer att bli en nagelbitare! Vilket land står som vinnare, vilka kan komma att överraska och vem kommer att bli jumbo? Många tycker att England och Frankrike är favoriter på grund av sina världsstjärnor, men som vi vet är bollen rund.

I den här guiden hittar du allt du behöver veta ifall du letar efter dom bästa bettingsidorna utan svensk licens där du kan betta under EM. Om det är första gången du spelar på ett utländsk spelbolag tipsar vi dig om att först läsa in dig här.

SpelbolagBonusLicens
Hot.bet100% upp till €150Curacao
Dream.bet100% upp till €150Curacao
30bet100% upp till €100Curacao
Winolot100% upp till €100Curacao
Grandwin100% upp till €100Curacao
Betobet100% upp till €100Curacao
ScarabetExklusiv matchbonus på 120% upp till €120MGA
em odds 2024
em odds

Vilket land är favoriter till att vinna Fotbolls-EM 2024?

Enligt en rad bettingsajter utan svensk licens (ex: N1 Bet och 30Bet) är det både England och Frankrike som har riktigt bra chanser att knipa hem mästerskapet. Om England tar hem guldet blir det för första gången, medan Frankrike redan har gjort det tidigare. 

Båda lagen har en imponerande trupp som på förhand ser ut att kunna matcha de flesta uppställningar. Om vi börjar med England anförs laget av trion Jude Bellingham, Phil Foden och Harry Kane.

Alla tre har haft en fantastisk säsong och kommer (förhoppningsvis) att anlända till mästerskapet helt fria från skador. Med lite flyt kan engelsmännen få lyfta den buckla som de aldrig tidigare lyckats vinna!

Frankrike å andra sidan har stommen kvar från Qatar VM, där framför allt Kylian Mbappé, Antoine Griezmann och Ousmane Dembélé kommer få bekänna färg. Fransmännen kommer även att coachas av den rutinerade Didier Claude Deschamps.

Det kommer bli en tuff uppgift för andra lag att besegra Les Bleus och Three Lions. Kanske ser vi en spännande final mellan de två nationerna när det hela ska avgöras på den mytomspunna Olympiastadion i Berlin den 14 juli!

Kan Tyskland, Spanien och Portugal knipa hem guldet i EM 2024? 

Även om Les Bleus och Three Lions är snäppet bättre, åtminstone i förhandssnacket, går det inte att utelämna varken Tyskland, Spanien eller Portugal från snacket om var EM-guldet hamnar i slutändan.

Tyskland är alltid en förhandsfavorit

Die Mannschaft är som bekant värdnation, samtidigt som landet vunnit mästerskapet flera gånger tidigare. Det var dock ett tag sedan tyskarna lyckades vinna europamästerskapet i fotboll. Faktum är att man får gå tillbaka så långt som till 1996!

Tyskland har därför lite mer press på sig efter några mindre lyckade turneringar. De fick även en direktbiljett till mästerskapet som värdnation, vilket innebär att de inte behöver kvala till sommarens mästerskap. 

Det är därför lite oklart hur de står rent formmässigt, något som andra lag kan komma att dra fördel av. Men som alltid kommer tyskarna att ge sitt yttersta och övertygande i takt med att turneringen pågår, vilket bevisats om och om igen många gånger tidigare!

Kan spanjorerna ta sig samman och överraska

När det kommer till spanjorerna vann laget sin senaste EM-buckla under 2012 då mästerskapet avgjordes i Polen och Ukraina. Deras tiki-taka-spel har dock genomskådats av många lag, vilket var just det hemliga receptet bakom deras senaste EM-buckla!

Samtidigt har spanjorerna genomgått ett generationsskifte där laget idag anförs av spelfördelaren Pedri från F.C Barcelona, vänsterbacken Grimaldo (Bayer Leverkusen), högerbacken Dani Carvajal från Reald Madrid och mittfältaren Pedri från (Manchester City).

På anfallssidan ser det lite tunt ut, där laget saknar en given spets som på egen hand kan luckra upp försvaret och avgöra. Just därför måste andra spelare våga kliva fram och avgöra om spanjorerna ska gå långt i årets upplaga av EM i fotboll!

Portugal kan återigen stå som vinnare när turneringen summeras

Även om portugiserna bland andra ger går det inte att utelämna dem som ett av de landslag som plockar hem EM-bucklan. För de som inte minst vann portugiserna sitt första och enda guld under EM 2016 när det besegrade fransmännen i en händelsefattig final.

Detta åstadkoms trots att laget visat en svag insats under gruppspelet, där får skulle våga satsa pengar hos bettingsajter utan licens som BetNFlix på att just portugiserna skulle plocka hem turneringen. Denna EM blir även med största sannolikhet den sista för storstjärnan Cristiano Ronaldo.

Just därför kommer Portugal att sätta in en extra växel, där framför allt den ständigt unge CR7 kommer att vara revanschsugen och vilja motbevisa kritikerna vilka menar att han passerat hans bäst före datum!

Tyskarna och spanjorerna har flest EM-guld

Tyskland och Spanien ligger i topp när det kommer till antalet EM-guld. Båda länderna har vunnit turneringen 3 gånger, något som placerar dem på en första delad plats. Die Mannschaft har dock kommit tvåa fler gånger än spanjorerna. Här är en kort lista över alla EM-vinnare:

  • Tyskland: 3 guld
  • Spanien: 3 guld
  • Frankrike: 2 guld
  • Italien: 2 guld
  • Sovjetunionen: 1 guld
  • Tjeckien: 1 guld
  • Portugal: 1 guld
  • Nederländerna: 1 guld
  • Danmark: 1 guld
  • Grekland: 1 guld

Värt att nämna är att spanjorerna är det enda land som lyckats försvara sitt guld, något som lyckades med under EM 2008 respektive EM 2012.

Vilken nation kan komma att överraska under EM 2024?

På förhand är det svårt att utelämna Belgiens gyllene generation som en av de nationer som kan komma att överraska. Tyvärr har nationen tippats som favoriter flera gånger om i tidigare EM-turneringar. Sen har dom kapitulerat när det gällde som mest.

Belgarna har genom åren positionerat sig själva som ett av de bästa landslagen i världsfotbollen. Den så kallade gyllene generationen går mot sin (förmodligen) sista turnering tillsammans.

Just därför är det upp till bevis om inte denna upplaga av Belgien inte ska bli ihågkomna som förlorare. Även om belgarna inte är förhandsfavoriter kommer de att utgöra ett hot mot samtliga landslag.

Lyckas de hålla spelfördelaren Kevin De Bruyne och målsprutan Romelu Lukaku fria från skador kan landet gå långt i sommarens EM-turnering. Vi får heller inte glömma Italien, som så många gånger motbevisat kritikerna.

Sist men inte minst behöver vi även nämnda Nederländerna. Även om Oranje saknar samma bredd som favorittippade Frankrike och England har likt italienarna lyckats prestera när det gäller mest!